Källor med insyn avslöjar

”Galaxy S9 kan bli 1 000 kronor dyrare än S8”

Den som köper en Galaxy S9 Plus får räkna med att betala uppåt 10 000 kronor. Ja, åtminstone om man får tro de uppgifter som nu cirkulerar bland källor inom den brittiska smartphoneindustrin, som säger sig ha koll på de kommande flaggskeppsenheternas priser. Om uppgifterna stämmer snackar vi nämligen om runt 1 000 kronor mer än vad S8 och S8 Plus kostade när de släpptes.

Publicerad Uppdaterad

Det ska vara en dyr telefon numera. Det är det senaste. Det är det viktigaste. Skämt åsido så tycks tillverkarna i och med framgångarna för telefoner som Galaxy Note 8 och Iphone X ha insett att folk faktiskt är beredda att betala ganska stora belopp för en high end-telefon, bara specifikationerna imponerar. Visst, de allt dyrare telefonerna ska ses i ljuset av en sjunkande försäljning, men paradoxalt nog också en ökad lönsamhet. Kan man ta bra betalt, så varför inte? Enligt brittiska källor till sajten Phonearena ska Galaxy S9 och S9 Plus bli runt 100 brittiska pund dyrare än föregångarna S8 och S8 Plus, vilket i runda slängar borde innebära en tusenlapp mer i Sverige. 

S9 Plus kan bli dyrare

Det återstår dock att se huruvida S9 Plus stannar på en tusenlapp mer än den ordinarie S9. Detta då skillnaden mellan lillebror och storebror ska vara något större i år. Bland annat så ska S9 Plus enligt förhandsuppgifterna komma med en dubbelkameramodul på bakstycket, något som borde göra att priset drar iväg en del. Än så länge handlar det hur som helst om obekräftade uppgifter. Vi vet alla hur man betraktar sådana uppgifter, och den som vill veta vad som verkligen gäller får således helt enkelt ge sig till tåls till lanseringen den 25 februari, ett datum som nu faktiskt börjar vara väldigt nära. 

Källa