Kan bli Samsungs svar på Face ID

Galaxy S9 kan få avancerad ansikts-identifiering

Referenser till en ny teknologi kallad Intelligent Scan har dykt upp i en av Samsungs inställnings-appar, och nu är spekulationerna igång om att kommande Galaxy S9 kan få funktionalitet i stil med Apples Face ID.

Publicerad Uppdaterad

Visst, läckorna så här strax innan en produktlansering kan kännas som något av en ”silly season” för att använda idrottstermer. Det formligen vimlar av rykten, spekulationer, läckor och obekräftade uppgifter. En aningen mer handfast upptäckt har dock nu gjorts, då en av läsarna till sajten Android Police uppmärksammat referenser till något som kallas Intelligent Scan i en inställnings-app från Samsung. Den koreanska elektronikjättens egen beskrivning av funktioner är ”en kombination av en iris-scanner och ansiktsidentifiering som ska ge goda resultat även vid dunkla förhållanden”. Det låter onekligen väldigt mycket som Face ID. 

Kan släppas senare

Det är förstås inte helt säkert att funktionen debuterar med Galaxy S9, som offentliggörs redan på Mobile World Congress i Barcelona, det vill säga om mindre än en månad. Funktionen tycks dock inte kräva någon nyutvecklad hårdvara, utan bör fungera med befintlig teknik, så helt omöjligt är det å andra sidan inte heller. Det skulle till och med kunna vara så att även äldre modeller av high end-telefonerna i Galaxy-serien kan utrustas med funktionen. 

Källa