Fördel Samsung

Galaxy S9 påstås få första tjing på Snapdragon 845

Samsung kommande flaggskeppstelefon Galaxy S9 kan få en stor fördel gentemot konkurrenterna nästa år, nämligen tillgången till Qualcomms Snapdragon 845-chipp. Detta enligt uppgifter från den ryske bloggaren Eldar Murtazin.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har förärats ett slags gräddfil när det gällt nya Qualcomm-chipp även tidigare. Inte minst Galaxy S8 och S8 Plus hade förtur till Snapdragon 835, något som också gjorde att man dammsög utbudet på chippet effektivt och blev först på marknaden med den nya processorn. Bland offren för den uppgörelsen noteras LG:s G6, som fick släppas med den äldre Snapdragon 821-processorn. Och samma sak ska enligt den ofta välunderrättade ryske bloggaren Eldar Murtazin vara aktuell även med Galaxy S9 och S9 Plus, som han hävdar får exklusiv förtur till Snapdragon 845. 

Ett tidigare rykte hävdade att LG teckat ett avtal med Qualcomm för att försäkra sig om tillgång till snapdragon 845 till nästa års G7, men oavsett sanningen i det ryktet lär det bli Samsung som tillverkar Snapdragon 845 åt Qualcomm, och det ger dem möjlighet att ställa en del krav som andra inte kan.

Bekräftar tidigare släpp

Murtazin bekräftar också tidigare uppgifter som gjort gällande att Galaxy S9 kommer att offentliggöras ungefär en månad tidigare än normalt, vilket sannolikt innebär att telefonen presenteras redan i samband med Mobile World Congress i Barcelona. Möjligen kan det handla om en tidigare lansering än så, till och med. Rykten om att Galaxy S9 kan komma att presenteras i januari har faktiskt florerat. Tidigare obekräftade uppgifter har även gjort gällande att produktionen av Snapdragon 845 redan är i full gång. Några detaljer är i nuläget inte kända om chippet. 

Källa