Samsung publicerar teaser

Galaxy S9 presenteras den 25 februari – fokus på kameran

Att Samsung planerar att offentliggöra sin nya flaggskeppstelefon Galaxy S9 på MWC visste vi sedan tidigare. Men nu har den koreanska elektronikjätten publicerat en teaser som både avslöjar det exakta datumet för presentationen, liksom att vi kan förvänta oss en rejält omdesignad kameralösning.

Publicerad Uppdaterad

Det blir den 25 februari som Samsung håller hov med Galaxy S9 på Mobile World Congress i Barcelona. Det framgår av en så kallad teaser som man nu publicerat. Det innebär att man genomför presentationseventet en dag innan MWC drar igång officiellt. Å andra sidan har det blivit något av en tradition att de stora tillverkarna presenterar sina nyheter redan innan mässan öppnar. Detta för att man helt enkelt inte vill att informationsbruset från mässan ska stå i vägen för det man vill visa upp. 

Banbrytande kamera?

Får man tro teasern så kommer Galaxy S9 att ha något av en revolutionerande kamera. Nåja, man får ta orden ”The camera. Reimagined.” för vad de är, nämligen ett pr-budskap inför en lansering. Men att kameran kan komma att bjuda på en del nya intressanta finesser betvivlar vi inte. En tidigare läcka har till exempel vittnat om något som Samsung kallar ”Super Speed Dual Pixel”. Exakt vad det innebär återstår dock att se. Det har även förekommit uppgifter om att kameran i telefonen kommer att kunna spela in full HD-video med 480 bilder per sekund. Klockan 18 söndagen den 25 februari drar eventet i gång, och som vanligt så livestreamas det också via Samsungs sajt. 

Källa