Glöm benchmarkpoängen

Galaxy S9+ sopar banan med Iphone X i hastighets-test

Om man vill titta på hur snabb en mobil enhet känns vid vardagligt användande, ja då är det inte benchmarktester man ska stirra sig blind på. För även om Iphone X utklassar Samsungs nya Galaxy S9+ i just benchmarktester, så visar ett färskt hastighetstest som genomförts av Youtube-kanalen EverythingApplePro att Samsungs enhet faktiskt är den snabbare enheten vid just vardagligt användande.

Publicerad Uppdaterad

Det finns mängder av olika metoder för att mäta hur snabb en smartphone är, och vilken som egentligen är bäst tycks ibland bero på vem man frågar. Att benchmarktester inte speglar ”upplevelsen vid vardagligt användande” kan dock säkert de flesta skriva under på. Och att Youtube-kanalen EverythingApplePro nu utser Galaxy S9+ till vinnare över Iphone X i ett av sina hastighetstester säger definitivt mer än vilket benchmarkresultat som helst. För den som inte är bekant med metoden, så handlar det om att låta två olika enheter starta samma appar i samma ordning över samma trådlösa nätverk, något man genomför två gånger på raken. Syftet med det första ”varvet” är att se hur snabbt apparna laddar, medan det andra varvet är fokuserat på att avgöra hur snabbt apparna återladdas från minnet. På det viset ska testet spegla vardagligt användande av enheterna snarare än någonting annat. Den enhet som klarat båda rundorna på sammanlagt kortast tid vinner. 

Galaxy S9+ ikapp och förbi

Under det första ”testvarvet” klarade sig Iphone X aningen bättre än Galaxy S9+, vilket primärt handlar om att Apples enhet är snabbare på att bearbeta 4K-video. Men Samsungtelefonen går strax ikapp och förbi, något som bland annat beror på att den har betydligt mer minne (6 GB jämfört med Iphone X-enhetens 3 GB RAM). Därmed går det blixtsnabbt att öppna appar som tidigare öppnats. I slutänden står Galaxy S9+ som solklar vinnare, något som definitivt hör till undantagen. Tidigare tester har visat att även äldre Apple-enheter ofta är snabbare än helt nya Android-telefoner. Men inte den här gången, alltså. 

Källa