Tre modeller

Galaxy Tab 4 lanserad

Lite i det tysta har Samsung lanserat tre uppföljare till förra årets Tab 3-surfplattor, logiskt nog döpta till Tab 4 i år.

Publicerad Uppdaterad

Vi har sett läckor och rykten flera gånger förut gällande den fjärde generationens Tab-plattor från Samsung och blev närmast förvånade när de inte visades upp på Mobile World Congress i februari.

Nu har Samsung offentliggjort tre modeller av Galaxy Tab 4 utan några som helst fyrverkerier i lanseringen. Plattorna kommer att dyka upp i storlekarna sju, åtta och tio tum som förra året och alla tre är ganska lika varandra sett till specifikationer.

Skärmupplösningen landar på 1280x800 pixel och under huven sitter en fyrkärnig processor av okänt märke på 1,2 gigahertz tillsammans med 1,5 gigabyte arbetsminne. Alla plattorna levereras med 16 gigabyte lagringsutrymme (sjutummaren kommer även i en variant med åtta), micro SD-kortplats och kameror på tre respektive 1,3 megapixel för bak- och framsida. Samtliga plattor levereras även med Android 4.4 installerat.

Plattorna kommer att släppas i wifi och både 3G- och 4G-versioner och när det kommer till batterier landar tiotummaren och åttatummaren på 6 800 respektive 4 450 milliamperetimmar medan sjutummaren ännu inte berikats med sådana uppgifter. Plattorna ska enligt Samsung ha en premiumkänsla med texturbaksida (antagligen plastlädret som Note- och Pro-familjerna har) och vikten kommer att landa på 487, 320 och 276 gram beroende på storlek (troligen med några extra gram på 3G/4G-versionerna).

Vi jagar svenska Samsung för information om lansering och pris för våra breddgrader.