Fler avancerade avläsningar på ingång

Garmin ger befintliga smartklockor nya funktioner

Smartklockor och cykeldatorer bli än mer avancerade efter ny funktionsuppdatering.

Publicerad Uppdaterad

Garmin har släppt en funktionsuppdatering av modell större till en rad av sina nyare smartklockor. Uppdateringen erbjuder bland annat information om löpkraft utan att behöva några andra tillbehör än själv klockan, och en morgonrapport som bland annat presenterar förslag på dagens träningspass och hur sömnen har varit. Vid löpning kommer klockan även att kunna presentera vad som kallas lutningsanpassat tempo, där den tar hänsyn till om du springer i uppförs- eller nerförsbacke och utifrån detta visar vad det skulle motsvara på planmark, för att lättare kunna hålla en jämn ansträngningsgrad oavsett terräng.

Man introducerar även en ny form av navigation för att tala om vad som kommer längre fram, och för ultralöpare klockan automatiskt koll på hur lång tid du har spenderat på en vilostation eller checkpoint utan att du behöver pausa din aktivitet.

Redan tidigare har man haft funktioner för golfare, men nu lägger man även till liknande funktioner för discgolf, vilket även inkluderar information om 14000 discgolfbanor. 

De modeller som har fått eller är på gång att få uppdateringen är modellerna Fēnix 7-serien, Epix (Gen 2), Tactix 7, Enduro 2, MARQ (Gen 2), Forerunner 255-serien och Forerunner 955-serien. Längre fram kommer uppdateringen även att släppas till Forerunner 945 LTE samt cykeldatorerna i Edge 1040- och Edge Explore 2-serien.

Källa