Coolt tillbehör

Garmin gör vindrutan till skärm

Garmin Heads up Display gör om bilrutan till en GPS.

Publicerad Uppdaterad

Garmin Heads up Display (HUD) är det aningen styltiga (men förvisso ärliga) namnet på Garmins senaste påhitt. Det är en liten projektor som kopplas till din smartphone över bluetooth och som sedan projicerar data från antingen Garmins StreetPilot app eller Navigons navigatorapp (då Navigon ägs av Garmin) till bilens vindruta. Vissa bilmodeller har haft inslag av den här tekniken på vindrutan förut, men det här är så vitt vi vet första gången ett större företag släpper en lös enhet för ändamålet.

Projektorn anpassar automatiskt ljusstyrkan för att vara synlig både på natten och i direkt solljus, men någon info om batteritid eller om den enbart drivs via bilens 12-voltsuttag är inte känt i dagsläget. Körinstruktioner i talad form kan antingen strömmas via bluetooth till bilstereon eller skickas ut via mobilen och enheten ska vara kompatibel med såväl Ios som Android och Windows Phone.

Något svenskt pris finns inte i dagsläget, men det rekommenderade amerikanska priset för HUD är 130 dollar, så en svensk prislapp lär landa strax över tusenlappen. Hur det ser ut med svensk release återstår också att se, men HUD släpps i alla fall i USA under sommaren.

Källa