https://www.mobil.se/nyheter/garmin-pay-nu-i-sverige
564481
Nyheter
Mobila betalningar

Garmin Pay nu i Sverige

Är du bankkund hos SEB och har en Garmin Vivoactive 3 kan du nu betala med klockan.

Mobila betaltjänster börjar nu på allvar ta sig till Sverige, och en av lockelserna är möjligheten att kunna betala med sin klocka. Samsung Pay var först ut och har fortfarande bredast bankstöd. Att Apple skulle få ut sin betaltjänst i Sverige var inte oväntat, men att även mindre klocktillverkare som Fitbit, och nu Garmin, skulle kunna få med sig svenska banker är mer av en positiv överraskning.

Än så länge stöds bara betalkort från banken SEB, men fler banker är utlovade. Den enda klockan som stödjer funktionen är Vivoactive 3 i dagsläget. Äldre modeller har inte det NFC-chipp som krävs för betalningar, men vi kan nog räkna med att kommande Garmin-klockor kommer att få det.

Betalningen sker alltså trådlöst via NFC, som betalterminalerna i de flesta större kedjor stödjer i dag. Du betalar genom att hålla din klocka mot terminalen. Betalningen måste aktiveras med en fyrsiffrig kod som du angett, men när det väl är gjort gäller koden i 24 timmar, eller tills du tar av dig klockan. Du behöver alltså inte ange koden vid varje köp om du gör flera köp på en dag.