Integrerat i skärmen utan försämrad bild

Garmin registrerar patent för ny laddteknik – ladda oled med solen

Garmin Epix (2 gen).

Nu ska det bli möjligt att använda solladdning även med oled-skärmar.

Publicerad Uppdaterad

Garmin har sedan tidigare ett flertal smartklockor som använder solen för att hjälpa till att ladda enheten tack vare solpaneler i skärmen. Nu har företaget registrerat en ny form av teknik för solladdning som gör det möjligt att använda solladdning även med oled-skärmar. Tidigare har man använt en teknik som heter Power Glass där solcellerna har legat som ett lager i skärmen, men med den nya tekniken blir det möjligt att placera solcellerna mellan de vanliga pixlarna i skärmen.

Garmin skriver i patentet hur tidigare teknik där solcellerna har varit ett eget lager placerat ovanpå mellan panelen och glaset, har gjort att bildkvaliteten på skärmarna har blivit sämre. Med den nya tekniken ska det inte bli någon försämring då solcellerna är placerade i samma lager som skärmpixlarna.

Garmin har redan idag smartklockor med oled-skärmar, exempelvis Venu- och Epix-modellerna, och framtida modeller av dessa är troliga användare av den nya tekniken. Garmin skriver också att tekniken potentiellt kan användas på fler typer av enheter än smartklockor. Användning i exempelvis surfplattor med deras skärmyta skulle kunna påverka batteritiderna väsentligt.

Källa