Tydlig utmanare

Garmin utmanar Fitbit med nya Vivosmart 4

Det råder inget tvivel om vilken produkt Garmin vill utmana med sitt nya träningsarmband Vivosmart 4. Armbandet har nämligen näst intill identiska egenskaper med Fitbit Charge 3.

Publicerad Uppdaterad

En gång i tiden stod kampen i segmentet fitness-armband mellan Fitbit och Jawbone. Nu går vi in i en era där segmentet i sig har fått en roll som är klart underordnad smarta klockor med träningsfunktionalitet. Men en kamp står likväl att finna, även om det nu mer är Garmin som blivit Fitbits huvudmotståndare. Och med bandet Vivosmart 4 lär man kunna pressa Fibit, för att döma av specifikationer och pris så handlar det om tämligen likvärdiga produkter. 

Aningen lägre pris

Det är ännu oklart vilket pris Vivosmart 4 kommer att få på den svenska marknaden, men då dollarpriset ligger en aning under dollarpriset för Charge 3, så utgår vi från att den skillnaden lär hänga med om och när enheten lanseras på blågul mark. Man får en lite mindre OLED-skärm än den som Fitbit Charge 3 ståtar med, men i övrigt ser vi till stor del samma finesser och specifikationer. Även den här enheten mäter användarens puls, kommer med analyser av sömnmönster och pallar sju dagar utan att behöva laddas upp. Och även Vivosmart 4 säger sig precis som Charge 3 kunna mäta syremättnaden i blodet. Däremot tycks funktionen ”Body Battery” vara unik. Enkelt sammanfattat handlar det om en funktion som sägs kunna beräkna vilka energireserver användaren för tillfället har, vilket kan ge en indikation på hur hårt man ska träna. 

Källa