https://www.mobil.se/nyheter/ger-f-r-ldrar-kontroll-ver-barnens-android-mobiler
563087
Nyheter
Family Link

Ger föräldrar kontroll över barnens Android-mobiler

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/unnamed_1.jpg?itok=mZiMsn6i', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/unnamed_1.jpg?itok=23SIg4cW', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/unnamed_1.jpg', w: 787, h: 450, title: ' ' },]
Med nya tjänsten Family Link gör Google det lättare för föräldrar att hantera barnens mobiltelefon.

Med appen Family Link ger Google föräldrar möjlighet att sätta upp regler för hur deras barn kan använda sina mobiltelefoner. Vårdnadshavaren kan skapa ett separat Google-konto för barnet och samtidigt lägga till regler för hur det får användas. Man kan ange vilka appar som får användas, reglera hur mycket barnet får använda telefonen genom att specificera en daglig gräns för skärmtid samt även ange en tid på kvällen när telefonen inte får användas eftersom barnet borde sova.

Endast i USA

Family Link är till för föräldrar till barn under 13 år. Just 13 år är gränsen för när man får skapa ett eget Google-konto och i det här fallet så skapar alltså föräldern ett konto till sina barn under 13 års ålder. För att komma igång med Family Link krävs idag både att man får en inbjudan och att man bor i USA, så det är inte aktuellt för oss i Sverige ännu. Det är dock troligt att Google inleder testet i USA för att sedan lansera tjänsten även i andra länder. De i USA som vill testa idag behöver även ett eget Google-konto och en egen Android-enhet.

Som förälder kan man i Family Link få rapporter på daglig eller månatlig basis om hur mycket barnen använder respektive favoritapp och det går att antingen godkänna utvalda appar eller att blockera särskilda appar helt.

Google Family Link ska fungera på enheter med Android 7 samt på ett antal utvalda enheter som kör Android 6.1 Marshmallow.

Relaterade artiklar