Samsungs egen app skvallrar

Global utrullning av Bixby tycks vara på gång

Samsungs egen AI-assistent Bixby har dragits med otaliga förseningar, men ser nu ut att vara på väg att rullas ut globalt.

Publicerad Uppdaterad

Det är den inofficiella Samsung-bloggen Sam Mobile som hittat intressant information rörande AI-assitenten Bixby i Samsungs egen kontakt-app. Att döma av den står Bixby nämligen inför en global utrullning. Och det är ingen direkt subtil referens till saken det handlar om. Under vinjetten ”What's new” står det rätt och slätt ”Bixby English global launching”. Möjligen skulle det kunna vara en referens till utrullningen i USA, men det låter å andra sidan tämligen långsökt. 

Stora problem

Samsung har tvivelsutan haft rätt stora problem med Bixby. Till en början var stora delar av assistentens funktionalitet inte klar vid lanseringen med flaggskeppsmobilerna Galaxy S8 och S8 Plus i våras. Och efter det följde problem med den engelska versionen av Bixby, som bland annat visade sig vara svårare än beräknat att utveckla. Om Samsung nu verkligen står inför en global lansering av Bixby, så lär det med stor sannolikhet alltså vara den engelska versionen man tänkt rulla ut. Samsung lär knappast ha haft tid att ägna sig åt fler språk.