Annons

Inte en dag för tidigt

Gmail-appen för IOS ser ut att få stöd för andra e-posttjänster

Många IOS-användare har en Gmail-adress. Men eftersom man ofta även har andra e-postadresser, till exempel via sin arbetsgivare, så faller valet av e-post-app gärna på Apples egen Mail-klient. Detta då den medger att man kopplar upp e-postkonton från tredje part. Men snart kan Gmail-appen för IOS komma att få just sådan funktionalitet.

Publicerad Uppdaterad

Den som kör Android kan redan idag koppla upp tredjeparts-leverantörers e-postkonton mot Gmail-appen. Detta mycket av den enkla anledningen att Gmail är standard-app för e-post i Android och mer eller mindre måste ha den typen av funktionalitet. På IOS-sidan har det inte varit lika smidigt, om man gillar Gmail-appen. Den har nämligen enbart haft stöd för Gmail-konton. Men nu testkör Google en version av IOS-appen som implementerar stöd för tredjeparts-tjänster, något som skulle kunna göra Gmail-appen till en riktigt stark utmanare till Apples egen Mail-klient. 

Går att betatesta nu

Den som är sugen på att testköra funktionen kan ansöka om att få pröva betaversionen av appen. Utöver att man redan måste ha en Gmail-adress så bör man förstås ha ett e-postkonto även hos någon annan leverantör. Dessutom krävs att man kör IOS 10 eller senare för att kunna testa betaversionen. Google har inte avslöjat om eller i så fall när man tänkt rulla ut den utökade funktionaliteten på bredare front. 

Tillgängliga alternativ

Bland appar som redan idag har funktionen med flera e-postkonton finns Microsofts Outlook, Airmail och Spark, för att nämna några.

Källa