Rättar till problem med indexeringen

Google åtgärdar bugg som gjorde appar svårhittade i Playbutiken

Googles Playbutik har haft en bugg som gjort att många nya appar inte har gått att hitta genom att söka på namnet. Men den ska nu vara åtgärdad.

Publicerad Uppdaterad

Frustrationen bland vissa utvecklare har på senare tid varit stor när det gällt Googles Playbutik. Många har nämligen vittnat om att appar som de lagt ned stor tid och möda på att ta fram inte har listats när man sökt efter dem i butiken. Det mest kända fallet rör appen Tire Valet, som inte gick att hitta om man inte skrev in namnet som ”tire_valet” i sökfältet, något som förstås varit förödande för utvecklaren. Fler utvecklare har sedan dess vittnat om hur de har laddat upp appar som inte gått att hitta via sökningar. En utvecklare på Reddit har till exempel berättat att hans app bara fått tio nedladdningar, då den inte gått att söka upp. 

Och nu har Google åtgärdat en bugg som man hävdar har medfört indexeringsproblem i Playbutiken. Förhoppningsvis kan man därmed få bukt med problemet. Det tycks åtminstone ha gjort stor skillnad, för många utvecklare vittnar nu om att appar som inte har synts tidigare helt plötsligt börjat visa sig vid sökningar. Det är inte första gången som ett indexeringsproblem drabbat Google. Tidigare i år hände någonting liknande med nya webbsidor. 

Källa