Möjligen mer än bara Pixel 3-telefonerna

Google bekräftar hårdvaru-event i New York den 9 oktober

Att Google skulle presentera sina nya telefonmodeller Pixel 3 och Pixel 3 XL i början av oktober var väntat, och nu har Google mer eller mindre bekräftat saken med en inbjudan till ett lanseringsevent den 9 oktober.

Publicerad Uppdaterad

Google har för vana att offentliggöra ny hårdvara i samband med ett event i början av oktober månad varje år. Inte minst nya Pixel-telefoner brukar visas upp, och i år är det dags för Pixel 3 och Pixel 3 XL, två enheter som det läckt ut mängder av information om redan på förhand. Det fanns mycket som pekade på en lansering redan den 4 oktober, men nu har Google alltså skickat ut inbjudningar till ett lanseringsevent i New York torsdagen den 9 oktober, och att de nya Pixel-telefonerna kommer att stå i fokus kan vi mer eller mindre utgå ifrån. 

Hårdvara i överflöd

Googles hårdvaru-event i oktober förra året bjöd dock på betydligt mer än bara nya telefoner, och kanske får vi även den här gången se nya varianter på Home-högtalarna. Det har även cirkulerat rykten om en Chromebaserad version av Pixelbook. Man kan förstås alltid hoppas på att Google väljer att utöka antalet länder där man säljer Pixel-telefonerna och att Sverige kanske kan bli ett av dessa. Vi har ju trots allt fått en svensk version av Google Assistant, vilket torde vara en indikation på att vi är aningen mer prioriterade än tidigare. De tidigare Pixel-telefonerna har inte gått att köpa direkt från Google i Sverige, utan man har fått förlita sig på återförsäljare som importerar enheterna. 

Källa