Öppen plattform för hälsodata

Google Fit: Googles svar på Healthkit och Sami

Google sägs visa upp hälsoplattformen Google Fit på sin kommande utvecklarkonferens.

Publicerad Uppdaterad

Vid sin utvecklarkonferens, WWDC, visade Apple upp Health Kit, en app och plattform för insamling av hälsodata. Några dagar innan hade Samsung offentliggjort Sami, en molnbaserad hälsoplattform som ska samla in data från olika appar och tjänster för att enklare kunna dela data mellan patient och läkare. Det ryktas nu om att Google på sin utvecklarkonferens, Google I/O, den 25–26:e juni, kommer att lansera en öppen plattform för hälsodata. Den ryktade plattformen, som Forbes rapporterat om, ska ha fått namnet Google Fit och, på samma sätt som HealthKit, samla in data från olika typer av uppkopplade fitnessenheter och -appar. Enligt Forbes kommer Google att offentliggöra samarbete med tillverkare av kroppsburna enheter på I/O. Google har inte kommenterat uppgifterna.

Google är ingen nybörjare vad gäller hälsoplattformar. Företaget drev nämligen tidigare Google Health, en satsning som lades ner 2012 på grund av bristande efterfrågan. Andra försöket gillt?

Vad tycker du om att låta Apple, Samsung eller Google samla in alla dina hälsodata på en plattform? Kommentarsfältet är ditt.

Källa