Tar hjälp av Tile

Google förbättrar Hitta min enhet – fler saker, mer säkerhet

Googles funktion Hitta min enhet kan redan idag visa var din telefon eller var vissa hörlurar är, men den funktionen ska förbättras.

Publicerad Uppdaterad

Fler enheter och produktkategorier ska integreras i systemet och enheter ägda av andra personer kommer framöver kunna användas för att hitta dina personliga prylar. Det ska fungera på liknande sätt som Apple och Samsung redan gör idag och Google liksom dessa företag poängterar integritet och säkerhet, så att detta sker anonymt. Det är bara du som kan se var dina prylar är och positionen är inte ens synlig för Google.

Utöver Google själva kommer även tredjepartsbolag integreras och redan nu är såväl Tile som deras konkurrent Chipolo med på tåget. Redan idag har Tile sin spårningsteknik inbakad i produkter från partners och då handlar det om allt från laptops till hörlurar.

Google lyfte även upp det nyligen släppta initiativet de har med Apple som gör att spårningsbrickor som Airtag och Tile ska kunna upptäckas av såväl Androider som av Iphone när de an vänds för att spåra någon olovligen.