Enklare fildelning

Google förbättrar samarbetet mellan Android och Windows

Google har släppt den första testversionen av närdelning för enklare filöverföring.

Publicerad Uppdaterad

På CES-mässan i januari meddelade Google att man arbetade på att förbättra integrationen mellan Android och Windows. Det skulle man göra bland annat genom att introducera Androids funktion Närdelning, som gör det enkelt att dela filer mellan Android-enheter, även till Windows, och därmed göra det enklare att skicka filer fram och tillbaka mellan Android och Windows.

Nu har man släppt den första betaversionen av Windows-versionen av appen, som nu finns för Windows 10 och Windows 11. Det är dock en relativt begränsad betatestning då den bara finns tillgänglig i vissa regioner, samt att appen är inkompatibel med bärbara datorer som använder ARM-baserade processorer.

Funktionen har tre olika sekretessnivåer (eller fyra, beroende på hur man räknar) för användaren för vem eller vilka man vill kunna dela filer med: Ingen, Dina enheter, Alla och Kontakter. Man måste också vara inloggad på sitt Google-konto på samtliga enheter för att delningen ska fungera.

Google har även planer på att lägga till Fast Pair-funktionen i Windows, men där har det inte kommit fram någon mer information om den tidsmässiga planen för funktionen.

Källa