Annons

En gång i tiden var de framtiden

Google förpassar Glasses till historieböckerna

När Google lanserade sina smartglasögon Google Glasses blev det ett fasligt rabalder, men det gick över.

Publicerad Uppdaterad

År 2013 lanserade Google sina glasögon Google Glass, först till ett begränsat antal konsumenter i USA i april 2013 och ungefär ett år senare till allmänheten. Glasögonen visade information till användaren med hjälp av en head-up display och kommunicerade med internet via röstkommandon, och orsakade så stora kontroverser angående integritet och säkerhetsfrågor att bland annat vissa butiker satte upp skyltar att glasögonen inte fick användas i butiken, och de förbjöds även på en del platser. Redan ett år senare försvann konsumentversionen, och istället lanserade man Google Glass Enterprise Edition sommaren 2017 och uppföljaren Google Glass Enterprise Edition 2 i maj 2019.

Nu har man dock beslutat att fullständigt lägga ner allt som har med Google Glasses att göra, och har med omedelbar verkan stoppat all försäljning. Man kommer även att upphöra med all produktsupport i september i år.

Förra året visade man upp en prototyp på ett AR-headset som skulle kunna användas för transkribering och översättning, men om även det arbetet omfattas av nedläggningen är för tillfället osäkert.

Källa