Liket lever!

Google Glass får första uppdateringen på tre år

Det finns uppenbarligen någon på Google som fortfarande bryr sig om konsumentversionen av Google Glass.

Trodde du att de ”smarta” glasögonen Google Glass var en död produkt? Inte så konstigt, för sedan man slutade sälja konsumentversionen av dem 2015 har det varit kusligt tyst. Men nu har Google lika plötsligt som oväntat skickat ut en mjukvaru-uppdatering för Google Glass.

Publicerad Uppdaterad

Senast Google Glass fick en uppdatering av mjukvaran var 2014. Att Google mer eller mindre övergivit produkten lär därmed har varit den gängse uppfattningen sedan en tid tillbaka. Men nu har man alltså rullat ut en ny uppdatering som bland annat åtgärdar ett antal buggar, men också bjuder på ny funktionalitet. Uppdateringen, som heter XE23, bjuder till exempel på möjligheten att para möss och tangentbord med glasögonen via bluetooth. Parar man en mus med glasögonen så dyker också en pekare upp i synfältet, rapporterar Techcrunch. 

Bytte fokus

Google Glass dog egentligen aldrig helt och hållet. Men Google flyttade över projektet till enterprise-sidan och lade ned konsumentversionen. Därför är det extra intressant att det är just konsumentversionen som nu fått en uppdatering. Huruvida det hela ska tolkas som att produkten är på väg tillbaka bör man kanske vara försiktig med att spekulera i. Men att Google inte glömt bort produkten helt står i alla fall bortom allt rimligt tvivel. 

Källa