Annons

Googles Eric Schmidt:

"Google Glass ute om drygt ett år"

Google har tidigare sagt att konsumentversionen av Google Glass ska släppas till julhelgen. Men nu ser det ut som att släppet kan skjutas fram.

Publicerad Uppdaterad

För drygt en vecka sedan började Google skicka ut de 2000 första exemplaren av Google Glass, företagets datoriserade glasögon. 

Mobil.se har tidigare skrivit att en mer storskalig kommersiell lansering av produkten väntar senare i år. Men nu verkar denna lansering ha skjutits på framtiden.

I en intervju med BBC berättar nämligen Googles Eric Schmidt att konsumentversionen av Google Glass förmodligen ligger "drygt ett år bort".

Ska ta in feedback från utvecklare

Schmidt nämnde också att Google nu ska börja samla in åsikter från de tusentals utvecklare som använder Google Glass. Utifrån deras feedback kommer sedan produkten att förbättras innan den släpps till vanliga konsumenter.

I sin helhelt berörde Intervjun främst andra ämnen än Googles glasögon - bland annat Schmidts nya bok, Googles skattepolicy i Storbritannien och personlig integritet.

Om du vill lyssna på hela intervjun, börjar den vid 27:45 i det länkade ljudklippet. Schmidts uttalande om Google Glass går att lyssna på vid 32:30.

Källa