Annons

Har tidigare bara funnits på ett fåtal marknader

Google Go lanseras globalt i Playbutiken

Googles lättviktsapp Google Go har tidigare varit förbehållen ett fåtal utvecklingsmarknader. Men nu finns den att hämta hem i hela världen.

Publicerad Uppdaterad

Lättviktsappar har blivit ett populärt sätt för många techföretag världen över att nå nya kunder på utvecklingsmarknader. Detta då det krävs skräddarsydda appar som klarar de ofta klenare rustade mobila enheter som används, liksom de sämre nätverksförhållanden som i princip är regel i många u-länder. Men smidiga versioner av appar som fungerar även vid sämre uppkoppling är förstås önskvärt även bland användare i mer utvecklade delar av världen, och Google har därför släppt några av sina lättviktsappar globalt, bland annat Google Maps Go samt Gallery Go. Och nu gör ännu en Google-app dem sällskap. 

Sök och Google Lens

Det är appen Google Go – som dels innehåller Googles klassiska sökfunktion, men även en lättviktsvariant av Google Lens (som bland annat kan översättas för översättningar via mobilkameran) – som nu släpps globalt i Playbutiken. Appen debuterade så långt tillbaka som i slutet av 2017, då den lanserades i Indien och Indonesien. Sedan dess har den dykt upp på fler utvecklingsmarknader, men först nu är den alltså globalt tillgänglig. Hur många användare Google Go har i dagsläget har Google inte avslöjat, men appen har i alla fall installerats över 100 miljoner gånger sedan den släpptes. 

Källa