1
1
https://www.mobil.se/nyheter/google-gor-det-lattare-att-radera-sokhistoriken
570643
Nyheter
falskt
Bättre skydd av integriteten

Google gör det lättare att radera sökhistoriken

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/google-sakerhet.png?itok=l6PAixsn', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/google-sakerhet.png?itok=8AzhvtnS', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/google-sakerhet.png', w: 950, h: 561, title: ' ' },]
Nu kan du bli mer privat med din sök- och apphistorik.

Google har lanserat flera nya funktioner som gör det möjligt för användare att hålla sin sök- och appaktivitet mer privat. Bland annat finns det nu ett extra lager skydd som innebär att även om du är inloggad med ditt Google-konto måste du ändå använda lösenord eller tvåvägsverifikation för att komma åt historiken.

De har även lagt till möjligheten att automatiskt radera sökhistorik tillsammans med annan webb- och appaktivitet efter 3, 18 eller 36 månader. För nyskapade konton är standardinställningen satt på 18 månader.

Det finn säven en snabbradering som med en knapptryckning raderar de senaste femton minuteras aktivitet. Den funktionen är för tillfället bara släppt till Ios, men enligt Google kommer den även att dyka upp till Android senare i år.

Källa

Ämnen