1
1
https://www.mobil.se/nyheter/google-har-presenterat-pixel-6-serien
570705
Nyheter
falskt
Nu finns de på riktigt

Nu officiella: Google har presenterat Pixel 6-serien

Största nyheten är användandet av Googles egenutvecklade systemkrets.

Nu har Google officiellt tillkännagivit sina två nya flaggskeppstelefoner - Pixel 6 och 6 Pro. Företaget är fortfarande hemlighetsfulla med stora delar av specifikationerna, men en av de stora nyheterna är att Google har utvecklat en egen systemkrets som de kallas Tensor. Bägge telefonerna kommer att använda systemkretsen som är specialbyggd för telefonerna.

Både Pro-versionen och den vanliga versionen har skärmar med stöd för 120 Hz uppdateringsfrekvens samt fingeravtrycksläsning under skärmen, skillnaden är arr den Pixel 6 har en skärm på 6,4 tum medan Pro-versionen har en skärm på 6,7 tum.

Bägge Pixel-modellerna får vidvinkel- och ultravidvinkelkamera, däremot kommer enbart Pro-versionen att få 4X-zoom. Kamerorna använder dessutom helt nya kamerasensorer som enligt Google själva ska släppa in 150 procent mer ljus. 

Bägge kommer givetvis också att lanseras med Android 12.

Även om telefonerna nu är officiella kommer de att presenteras mer ingående någon gång i höst, bland annat med detaljer som pris, lansering, nya funktioner samt om telefonerna kommer att lanseras i Sverige.

Källa