Inget för allmänheten

Google har släppt första versionen av Android 14

Det är dock bara en version som vänder sig till utvecklare, men det är första steget mot nästa generation av Android.

Publicerad Uppdaterad

Google meddelar att man har släppt den första versionen av Android 14. Den är dock enbart till för utvecklare, en så kallad Developer Preview, och den första publika betaversionen beräknas komma under mars-april. Den skarpa versionen beräknas komma i augusti eller september.

Enligt ingenjörschefen Dave Burke vidareutvecklar Android 14 optimeringar för surfplattor och foldables som startade i och med Android 12L och fortsatte men Android 13. Det omfattar bland annat att operativsystemet anpassar sig efter olika skärmstorlekar och nya programmeringsfunktioner för fönsterhantering och paneler. En annan nyhet ska vara att teckensnitt ska kunna skalas upp betydligt mer än tidigare, närmare bestämt upp till 200 procent.

Om du vill ge dig i kast med Android 14 redan idag kan du göra det genom att flasha din mobil på egen hand, plus att det krävs att du har en Pixel 7 Pro, Pixel 7, Pixel 6a, Pixel 6 Pro, Pixel 6, Pixel 5a 5G, Pixel 5 eller Pixel 4a (5G). Och för att ha det sagt - du gör det på egen risk och det är inte att rekommendera att du gör det på din primära mobil.

Källa