Nya Nest Hub Max offentliggjord

Google Home Hub blir Google Nest Hub och kommer till Sverige

Googles skärmförsedda AI-högtalare Home Hub kommer till Sverige, men under namnet Nest Hub, då Google nu valt att konsolidera samtliga sina smarta hem-produkter under ett varuärke. Dessutom har man lanserat en större variant av enheten, som kallas Nest Hub Max.

Publicerad Uppdaterad

Du är förlåten om du är aningen förvirrad. Google har nämligen kommit med nyheter i ett segment som man samtidigt bytt namn på. Det handlar om företagets smarta hem-produkter som tidigare gått under både namnen Nest och Google Home, beroende på vad det handlat om för typ av produkt. Men nu ska allting heta Nest. Det gäller även Googles Home-enhet med skärm, som tidigare gick under namnet Google Home Hub, men som nu blir Nest Hub. En trevlig detalj rörande just Nest Hub är att den också lanseras i Sverige. Nest Hub kommer att kosta 1 499 kronor, men det är i nuläget oklart när den släpps. Obekräftade uppgifter gör dock gällande att den ska dyka upp hos Elgiganten den 28 maj.

Det är förvisso kul att Nest Hub Max kommer till Sverige, men samtidigt har Google typiskt nog passat på att lansera en större och lite mer sofistikerad variant av samma produkt kallad Nest Hub Max. Huruvida den är aktuell för Sverige är oklart, men någon gång under sommaren ska den hur som helst släppas. Nest Hub Max får en skärm på 10 tum och en frontkamera med 6,5 megapixel, något som gör att man kan använda den för videosamtal. Nest Hub Max får dessutom betydligt bättre högtalare än Nest Hub. Nest Hub Max kommer att kosta motsvarande cirka 2 200 kronor plus moms i USA, men vad det innebär i form av ett svenskt pris – om den ens är aktuellt för lansering här – är svårt att säga. 

Källa