Obekräftade uppgifter

”Google Home kommer i Max-version med bättre ljud”

Kampen om konsumenterna i AI-högtalarsegmentet tätnar, och bra ljud tycks bli en allt viktigare faktor. Just därför ska Google enligt färska rykten ha en ny variant av sin AI-högtalare Google Home på gång, som erbjuder avsevärt bättre ljud.

Publicerad Uppdaterad

När Apple offentliggjorde sin AI-högtalare Homepod klargjorde man tidigt att fokus ligger på bra ljud, snarare än på AI-färdigheter. Apple ser sig sannolikt som en konkurrent till Sonos i första hand och till enheter som Amazons Echo i andra hand, även om AI-assistenten Siri får en central roll i Hompeod. Amazon har alldeles nyligen svarat med Echo Plus, en version av deras Echo-högtalare som ska erbjuda mycket bättre ljud än den ordinarie Echo-enheten. Och rykten har nu börjat cirkulera om att även Google är inne på samma spår. 

Kallas Google Home Max

Arbetsnamnet på Googles påstådda enhet är Google Home Max. Högtalaren ska erbjuda ljud på en helt annan nivå än den ordinarie Google Home-högtalaren. Dessutom ska den vara tillverkad i ”premiummaterial” och få en lite mer sober design, hävdar källorna till 9to5Google, som kommit med uppgifterna. Enheten ska dessutom ha dubbla högtalare och därmed kunna erbjuda stereoljud i en och samma enhet. Tidigare har det även förekommit rykten om en Mini-version av Google Home, och möjligen får vi se båda enheterna i samband med Googles Pixel-event den 4 oktober. 

Källa