Mer utbredd än väntat

Google Home Max sänker flera användares wifi-nät

Google Home Max, det vill säga den något större varianten av Googles AI-högtalare Google Home, har visat sig sabotera användarnas wifi-nät. Och det tycks beröra routrar från flera olika tillverkare.

Publicerad Uppdaterad

Under helgen uppmärksammades att allt fler användare av Google Home Max upplevt att deras wifi-nät havererat när de försökt streama musik via AI-högtalaren. Till en början tycktes problemen i huvudsak drabba användare av TP-Link-routern Archer C7, men i kölvattnet av rapporterna framkommer nu att betydligt fler routermodeller tycks påverkas likadant. Bland annat vittnar användare av Linksys- och Synology-routrar om samma problem. 

Ingen officiell kommentar

TP-Link har rullat ut en ny version av Archer C7-routerns fasta programvara som ska lösa problemet, men det förekommer rapporter om att uppdateringen inte hjälpt för vissa användare. Routern måste fabriksåterställas och startas om utan Google Home Max-högtalaren uppkopplad för att man ska få fart på det igen. Google har inte kommit med någon officiell kommentar rörande saken, men enligt uppgifter på Googles supportforum så ska man jobba på en lösning. 

Källa