Google I/O 2016

Google Home – smart assistent i hemmet

Den är ny och det är en högtalare, en röststyrd assistent och den styr hela ditt hem.

Publicerad Uppdaterad

Med Google Home tar sökmotorn definitivt plats i ditt hem, men den kan betydligt mer än att söka efter information. Google gjorde ingen hemlighet av att man har sneglat på Amazon Echo och det är tydligt att Google Home gör mycket likadant. Google Home tar  utgångspunkt till viss del i Chromecast. I Google Home kan du direkt lyssna på Spotify och andra liknande tjänster, men det går även att på Chromecast-vis skicka ljud från en Ios-enhet eller en Android till högtalaren.

Utöver att vara en högtalare är Google Home även en röststyrd assistent så utöver att fråga den om saker som Google Sök kan svara på kan du även be den tända lamporna i ett visst rum, göra en sökning och visa resultatet i form av en film från Youtube på teven eller styra andra högtalare du redan har med rösten. Du kan till exempel be Google Home ”spela musik i barnens rum” så förstår den vad den ska göra och skickar ljudet till högtalaren som står där.

Du kan styra termostat, ljus och andra smarta prylar och Google Home ska kunna anslutas till befintliga system för smarta hem, inte bara Googles eget Nest. Med tiden så ska Google Home (med din tillåtelse) lära sig mer om dig så att den kan ge dig bättre svar i takt med att även Google utvecklas och blir bättre.