Bättre Google Workspace via Google One

Google introducerar fler premiumfunktioner i One

Google Workspace ska få premiumfunktioner, men bara för Google One-prenumeranter.

Publicerad Uppdaterad

Google kommer att börja introducera nya och förbättrade funktioner för användare av Google Workspace, men det är inte något som kommer att bli tillgänglig för alla. Funktionerna kommer att vara en del av Google One, på samma sätt som Google One-prenumeranter för tillgång fler och mer avancerade redigeringsfunktioner i Google Foto. För att få premiumfunktioner i Workspace räcker det dock inte att bara prenumerera på Google One, abonnemanget måste ligga på 2 TB eller mer.

De nya funktionerna kommer primärt att vara sådant som tidigare bara har varit tillgängliga via företagsabonnemang, men ska nu bli tillgängliga även för privatpersoner. Den första som kommer att introduceras är förbättrade videosamtal där man bland annat tar bort samtalsgränsen på en timma och ger användaren obegränsad samtalstid. Det kommer även att läggas till olika ljudfilter som möjligheten att filtrera bort bakgrundsljud, samt möjligheten att spela in och spara samtal på Google Drive.

Initialt kommer de utbyggda funktionerna för videosamtal att introduceras i USA, Kanada, Mexiko, Brasilien, Japan och Australien, för att därefter börja rullas ut även i andra länder.

Google har även för avsikt att erbjuda mer premiuminnehåll i Google One från Gmail, Kalender et cetera.