1
1
https://www.mobil.se/nyheter/google-introducerar-tredjeparts-urtavlor-i-wear-os
570073
Nyheter
falskt
Wear OS öppnar för tredjepartsutvecklare

Google introducerar tredjeparts-urtavlor i Wear OS

Google må ha köpt Fitbit, men det betyder inte att de ger upp Wear OS. Tvärt om.

Wear OS har inte erbjudit något överflöd med urtavlor, eller så kallade tiles, för olika funktioner. Den främsta anledningen har varit att de enda som har kunnat skapa sådana har varit Google själva samt de som har utvecklat enheter som använder operativsystemet.

Det kan det komma att bli ändring på eftersom Google meddelar att Jetpack Tiles-biblioteket som tredjepartsutvecklare ska kunna använda för att skapa egna tiles för Wear OS Tiles uppnått alfastadium i utvecklingen. Det är däremot inte sagt när verktyget kommer att bli allmänt tillgängligt, men Google bekräftar att de inte bara kommer att släppa verktyget utan även arbetar med uppdateringar för operativsystemet så att användare ska kunna får tillgång till dessa tredjepartsutvecklade tiles.

Wear OS har fört en något tynande tillvaro en längre tid, men nu börjar det hända saker. Rykten säger att Samsung ska gå över till systemet med sina kommande smrta klockor från att tidigare ha använt Tizen-systemet och Oneplus har även de aviserat att de har en smartklocka på gång, troligen även den med Wear OS under skalet.

Ämnen