Anledningen oklar

Google Kalender upphör med notifieringar via SMS

Den som har för vana att låta sig påminnas om kalenderbokningar från Googles kalender-app via SMS får tänka om. Funktionen är nämligen på väg bort.

Publicerad Uppdaterad

Både Android- och IOS-användare påverkas av förändringen som nu aviserats av Google via företagets egen blogg. Det handlar om möjligheten att få notifieringar om inlägg i Google Kalender via SMS, en funktion som kommer att slopas helt och hållet från och med den 7 januari 2019. Google har inte uppgivit något skäl till att man plockar bort SMS-möjligheten, annat än en vag hänvisning till att man inte vill erbjuda för många notifieringsalternativ. Dessutom menar man att det hela inte ska påverka användarna i alltför hög grad, då man istället kan använda appens inbyggda notifieringar. 

Ersätts automatiskt

Användarna ska inte behöva vidta några åtgärder för att få påminnelser från Google Kalender, förutsatt att man tillåtit appen att komma med notifieringar. I det läget byts SMS-notifieringarna automatiskt ut mot appens egna. Den som valt att förlita sig helt på SMS-baserade notifieringar bör med andra ord tillåta Kalender-appens egna notifieringar om man inte vill missa saker. Google skriver även att man kommer att göra vissa förändringar i Kalender-tjänstens programmeringsgränssnitt som en följd av förändringen, något som kan påverka tredjepartstjänster. 

Källa