Fler nyheter i WP8.1

Google-kalendern tillbaka i Windows Phone

Fler nyheter i Windows Phone 8.1 har nu läckt ut från utvecklarpaketet.

Publicerad Uppdaterad

Den som använder Googles tjänster till Windows Phone har periodvis haft det snårigt. Särskilt stödet för kalendertjänsten Google Calendar har kommit och gått, och i kalenderappen i Windows 8.1 saknas till exempel helt stöd för Google Calendar. Microsoft och Google skyller på varandra och anklagar den andre för att inte följa standarderna för utbyte av kalenderinformation.

Men nu finns det hopp om att konflikten är löst. I den betaversion av utvecklarpaketet till Windows Phone 8.1 som nyligen gick ut framgår det att Windows Phone 8.1 kommer att ha stöd för Google Calendar, och inte bara primärkalendern, utan flera samtidiga kalendrar, något som varit knepigt tidigare även när det fungerat.

En annan funktion som kan vara efterlängtad är stöd för Miracast. Miracast är en standard för att trådlöst dela skärmar mellan apparater, typiskt från en mobil eller dator till en TV. I dokumentationen till utvecklarpaketet framgår det tydligt att Miracast används till detta, men där står också förbehållet att funktionen kommer att finnas "om arbetet blir klart innan lanseringen". Det innebär att funktionen kanske ändå inte kommer att finnas i Windows phone 8.1 vid lansering, men i så fall lär den tillkomma i någon av de följande uppdateringarna.

Ytterligare en nyhet som framkommit är att det nu kommer att gå att ladda upp filer till nätet med den inbyggda webbläsaren. Det märks på att det finns en funktion för att välja filer från telefonen i webbläsaren.

Sajten Windows Phone Central tycker sig också se tecken på stöd för inmatning med externt tangentbord och mus till systemet, men kan inte bekräfta det ännu. Sådant stöd skulle kunna vara ett tecken på att Windows Phone skulle kunna komma att användas i surfplattor i stället för Windows RT, men det kan också vara en effekt av att Microsoft försöker samordna utvecklingsmiljöerna för Windows Phone och Windows RT.

Fler nyheter i Windows Phone 8.1 som framkommit av utvecklarpaketet skrev vi om här.

Källa