1
1
https://www.mobil.se/nyheter/google-kan-aktivera-nytt-system-for-att-hitta-enheter-enklare
570535
Nyheter
falskt
Hitta med hjälp av andra

Google kan aktivera nytt system för att hitta enheter enklare

Ios-versionen av "Hitta min enhet"
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/ios_hitta.jpg?itok=h8Eqb9XI', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/ios_hitta.jpg?itok=H-LC1okB', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/ios_hitta.jpg', w: 950, h: 560, title: 'Ios-versionen av "Hitta min enhet" ' },]
För att erbjuda samma funktionalitet som Apple och Samsung verkar Google vara på väg att lansera ett bluetoothnätverk av flera enheter för att kunna hitta din enhet om du tappar bort den.

Enligt fynd i den senaste APK-filen för Googles tjänster kan Google komma att lägga till bluetooth som en möjlighet för att hitta dina enheter. Fyndet var referenser till ett API som kallades för Spot. Aktivering av Spot gör att man får upp menyalternativ för att justera inställningarna kring hitta min enhet.

Tidigare har man kunnat hitta sina enheter via wifi eller mobildata men den här funktionen ger ju intrycket av att de vill ge sina användare samma möjligheter som Apple, Tile och Samsung (alltså att andra användare kan hjälpa till att anonymt hitta dina enheter). Med tanke på mängden Androidtelefoner i världen så finns det ju en förhållandevis stor potential för en bra räckvidd om många väljer att aktivera funktionen.

Källa

Ämnen