https://www.mobil.se/nyheter/google-kan-nu-oversatta-direkt-fran-tal-till-text-i-mobilen
568420
Nyheter
falskt
Mer översättning

Google kan nu översätta direkt från tal till text i mobilen

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2020-03-18_kl._09.56.48.png?itok=8WM8wP_Z', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2020-03-18_kl._09.56.48.png?itok=S5H3nXwm', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2020-03-18_kl._09.56.48.png', w: 1320, h: 966, title: ' ' },]
En ny funktion i Google Translate ger möjligheter att få tal transkriberat i realtid.

Google Translate får en ny funktion, nämligen möjligheten att transkribera live. Det här innebär att du som användare kan slå på Google Translate, hålla fram mobilen till den som talar och få talet transkriberat på ett annat språk på din telefon. 

Det här blir något som underlättar kommunikation på resor eller när en tolk annars hade behövts. Till en början kommer översättaren att kunna transkribera mellan följande åtta språk: engelska, franska, tyska, hindi, portugisiska, ryska, spanska och thailändska. 

När du har den uppdaterade Google translate-appen är det enkelt ett börja transkribera, du väljer ”Transkribera” på huvudsidan och sedan väljer du bara de två språken, det du vill översätta ifrån och det du vill översätta till.  

Google säger att funktionen fungerar bäst när en person talar och det är förhållandevis tyst runt omkring. Men även i en stökigare miljö ska transkriberingen kunna fånga upp huvudpoängerna av det som sägs. 

Uppdateringen med den nya funktionen kommer att börja rulla ut under de närmsta dagarna.