https://www.mobil.se/nyheter/google-koper-del-av-fossils-smartwatchverksamhet
566470
Nyheter
Liknar HTC-affären

Google köper del av Fossils smartwatchverksamhet

Google betalar motsvarande 360 miljoner kronor till mode- och accessoarjätten Fossil för delar av deras smartwatchteknologi.

Fossil tillverkar sedan några år tillbaka klockor baserade på Googles operativsystem Wear OS, och hårdvaran tycks ha fallit Google i smaken. Nu väljer it-jätten nämligen att köpa stora delar av Fossils verksamhet inom smarta klockor till ett pris på motsvarande 360 miljoner kronor. Exakt vad som ingår är aningen oklart i nuläget, men affären för tankarna till Googles köp av HTC:s smartphoneverskamhet. Även här handlar det nämligen om immateriella rättigher och personal. En del av Fossils forsknings- och utvecklingsavdelning följer nämligen med till Google efter köpet, som beräknas vara klart någon gång i slutet av månaden. 

Fossil fortsätter med smarta klockor

En annan likhet med HTC-affären är att den inte innebär att Fossil slutar helt och hållet med smarta klockor. Företaget poängterar att man fortfarande kommer att ha runt 200 personer kvar på sin forsknings- och utvecklingsavdelning och att man kommer att fortsätta med verksamhet på området, även om man inte specificerar huruvida det handlar om fortsatt tillverkning. Spekulationerna kring vad Google vill med affären är nu förstås igång. Möjligen handlar det om att man vill släppa egna smarta klockor, men troligare är att man vill använda sig av teknologin för att förbättra Wear OS. 

Ämnen