Daydream

Google lanserar VR-headset

Som väntat har Google nu lanserat ett eget VR-headset som först och främst är tänkt att användas med företagets nya Pixel-mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Daydream är vad Google kallar företagets mobila VR-plattform. Pixelmobilerna som lanserades igår är de första mobilerna som är officiellt Daydream-redo. I samband med gårdagens event så lanserade Google även företagets första ”riktiga” VR-headset Daydream View.

Till skillnad från andra aktörer med VR-headset, som Sony, Oculus och HTC, så har Google satsat på att göra ett headset i mjuka material som tyg. Enligt Google väger View endast 220 gram vilket är betydligt lättare än den närmaste konkurrenten Samsung Gear VR som väger 318 gram (2016-modellen väger cirka 345 gram). 

Daydream View kommer med en speciell fjärrkontroll som också fungerar som en ”pekpinne” när man är i VR-världen. Vid lanseringen kommer det att finnas specialanpassat material för View, som spelet som bygger på filmen Fantastic Beasts and Where to Find Them, samt anpassade funktioner på Google Street View och Youtube 360-video. Samarbetspartners inkluderar Hulu, HBO och Netflix. 

Daydream View kommer att finnas att köpa i USA från och med nästa månad. Priset ligger på 79 dollar (cirka 680 kronor). När den finns tillgänglig i Sverige är oklart. Utöver att passa Pixel-mobilerna berättade Google att även andra Androidtillverkare har telefoner under utveckling som kommer vara Daydream-klara.

Källa