Öppnar för spännande lösningar

Google Lens får flera nya funktioner

Google har offentliggjort en rad nyheter rörande sin bildigenkänningsteknologi Google Lens, som öppnar för riktigt användbara möjligheter.

Publicerad Uppdaterad

Googles bildigenkänningsteknologi Google Lens kommer att bli riktigt användbar framöver. Det står klart efter att Google aviserat en rad nyheter och förbättringar på området i samband med sin utvecklarkonferens I/O. Google genomförde en mycket uppskattad och imponerande demonstration av de nya färdigheterna och inledde med att visa hur man genom att titta på en restaurangmeny med mobilkameran kan få de mest populära rätterna markerade med augmented reality. Om man klickar på någon av rätterna får man upp bilder på dem, och dessutom kan man läsa recensioner av måltiderna. Man visade även hur man kan titta på ett kvitto genom mobiltelefonens kamera och få dricksen uträknad automatiskt. Man kan också ta hjälp av Google Lens på sin smartphone för att räkna ut hur mycket var och en ska betala om man fått en gemensam nota. Google har även liknande funktionalitet på gång för muséer, där man ska kunna få pop-up-rutor med information om de objekt man tittar på genom kameran. 

Översättning i realtid

Google introducerade också en rad nya filter för tjänsten, bland annat för shopping och översättningar. Man visade bland annat upp hur man kan analysera en växt via mobilkameran och få upp information om var man kan köpa den. På översättningssidan har man utökat funktionaliteten genom att inte bara erbjuda översättningar av text i realtid, utan att även erbjuda möjligheten att få den översatta texten uppläst direkt av telefonen. Dessutom visade Google hur man kan omvandla visa bilder till animationer på en rad olika sätt. Ett av exemplen var ett recept från mattidningen Bon Appétit, som omvandlades till en animerad tillagningsinstruktion. De nya Google Lens-funktionerna börjar rullas ut senare under maj månad. 

Källa