Annons

Rullas ut som del av Google Photos

Google Lens snart till alla Android-telefoner – och även till IOS

Google rullar nu officiellt ut sitt verktyg Google Lens till samtliga Android-telefoner som kör Google Photos. Därmed är det inte längre enbart Pixel-användare som har tillgång till det uppmärksammade verktyget. Och samtidigt aviserar Google att en IOS-version är på gång också.

Publicerad Uppdaterad

Om du missat Google Lens helt och hållet, så kan vi berätta att det handlar om en app som visades upp första gången i samband med utvecklarkonferensen I/O 2017, det vill säga för snart ett år sedan. I stora stycken påminner verktyget om appen Google Goggles, då det handlar om analys av foton och bilder med hjälp av artificiell intelligens. Tar man en bild på en hund så får man veta vilken ras det handlar om. Men Lens går ett steg längre och kan till exempel också ansluta till ett wifi-nät bara genom att man tar en bild på inloggningsuppgifterna. Det är kontexten och relevansen som i huvudsak skiljer de två tjänsterna åt. Tyvärr har Google Lens varit förbehållen Pixel-ägare enbart. Men nu blir det ändring på den saken, för Google har redan börjat rulla ut Lens till alla Android-telefoner som kör Google Photos. 

Även IOS-version på gång

För de IOS-användare som blänger avundsjukt på Google Lens kommer dessutom den glädjande nyheten att en version för Apples mobila operativsystem också är på gång. När IOS-versionen ska vara redo att rullas ut är däremot inte klarlagt, och vi vågar oss inte på någon gissning i nuläget. Utrullningen av Android-versionen sker i omgångar, och om man inte ser verktyget i Google Photos så är det alltså bara att ge sig till tåls. Förr eller senare ska det dyka upp. 

Källa