Uppdateras i realtid

Google Maps börjar visa var det finns lediga hyrcyklar

Företag som erbjuder hyrcyklar poppar upp som svampar i större städer världen över. Och snart blir det snäppet enklare att hitta en ledig hoj.

Publicerad Uppdaterad

Den som bor i en någorlunda stor stad har på senare år sett två tydliga transporttrender: Elsparkcyklar och vanliga cyklar, som kan hyras till minuttaxa med hjälp av appar. Faktum är att det finns runt 1 600 företag som erbjuder liknande tjänster världen över, och här ser Google förstås potential för sin karttjänst Google Maps. Nu inför man nämligen möjligheten att lokalisera lediga cyklar direkt i Google Maps, via en rad olika uthyrare. Det är tack vare ett samarbete med företaget Ito World som man lyckats få till lösningen. 

Inga svenska städer med ännu

Funktionen rullas ut till både IOS och Android och täcker 24 städer i 16 länder. Tyvärr finns inga svenska städer med i nuläget, men det är sannolikt bara en tidsfråga. Många hyfsat närliggande storstäder är däremot med i den första vågen. De städer som stöds efter uppdateringen är Barcelona, Berlin, Bryssel, Budapest, Chicago, Dublin, Hamburg, Helsingfors, Kaohsiung, London, Los Angeles, Lyon, Madrid, Mexico City, Montreal, New Taipei City, New York, Rio de Janeiro, San Francisco, Sao Paolo, Toronto, Wien, Warzawa och Zürich. 

Källa