https://www.mobil.se/nyheter/google-maps-f-r-imessage-integration
563240
Nyheter
Enklare att visa var man är

Google Maps får Imessage-integration

Nu går det att dela med sig av sin position med Google Maps direkt Imessage.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/google-maps-ios-640x386.jpg?itok=LQSJaWBW', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/google-maps-ios-640x386.jpg?itok=4Zz55jEh', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/google-maps-ios-640x386.jpg', w: 640, h: 386, title: 'Nu går det att dela med sig av sin position med Google Maps direkt Imessage. ' },]
Google Maps för Ios har fått en rad nya funktioner. Den mest intressanta är att man nu kan dela med sig av sin geografiska position direkt via Imessage.

Trots att Apple förbättrat sin egen mobila karttjänst avsevärt under de senaste åren så väljer fortfarande många att använda Google Maps istället. Och nu får Googles karttjänst dessutom en hel räcka nya funktioner som lär stärka sökjättens position på Ios-plattformen. Bland annat så har man implementerat en ny widget som möjliggör navigation direkt från enhetens låsskärm, men det är framför allt integrationen med Imessage som lär glädja många. 

Smidigt dela position
Den som använt Apples kartfunktion i Imessage känner igen sig. Platsdelningen med Google Maps ser nämligen identisk ut och fungerar på exakt samma sätt: Om man väljer att dela med sig av sin geografiska position så får mottagaren en kartbild där det tydligt framgår var man är. Det finns dock en viktig skillnad mellan Google Maps-funktionen och Apples egen funktion, nämligen att Googles motsvarighet inte uppdateras dynamiskt. Det innebär alltså att positionen är fast på kartbilden när du väl delat den.