https://www.mobil.se/nyheter/google-maps-har-borjat-visa-fartkameror
567063
Nyheter
Ny funktion

Google Maps har börjat visa fartkameror

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/fartkamera.jpg?itok=uwLXtlLE', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/fartkamera.jpg?itok=peyz215n', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/fartkamera.jpg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },]
Google Maps har fått en ny funktion som visar var fartkameror finns uppsatta på svenska vägar.

Funktionen för att visa fartkameror har funnits i andra länder tidigare, men har nu alltså rullat ut även för Sverige. Tidigare har den Google-ägda öppna karttjänsten Waze visat fartkameror, men den funktionen har alltså nu dykt upp även i Google Maps i Sverige.

När du planerar en resrutt i Maps visas placeringar av fartkamerorna som små orange kameraikoner längs med sträckan. Personer som kontrollerat och jämfört påpekar att listan inte är komplett, förutom förstås att det kan förekomma tillfälliga fartkontroller.

Där funktionen för fartkameror har dykt upp i Maps i andra länder har den följts av en funktion som även visar hastighetsbegränsningarna på sträckorna. denna funktion har inte kommit till Sverige när detta skrivs.

Källa

Ämnen