https://www.mobil.se/nyheter/google-maps-visar-vilka-som-kor-ut
568503
Nyheter
falskt
Google hittar mat

Google Maps visar vilka som kör ut mat

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/p1010180.jpg?itok=Sb3dIoKm', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/p1010180.jpg?itok=z-a2RaWV', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/p1010180.jpg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },]
Efter en uppdatering kommer en ny funktion till Google maps, via ett knapptryck kan du se vilka restauranger som kör ut eller har mat för avhämtning.

Via en uppdatering har Google gjort det enklare att hitta restauranger med hemleverans, något som kan vara en fördel nu när många sitter isolerade i sina hem på grund av coronakrisen. I Sverige har inte påverkan varit lika stor som i stora delar av den övriga världen då vi inte har lika hårda restriktioner här som i till exempel USA. Men för de som är sjuka, äldre eller tillhör en riskgrupp är det fortfarande en fördel att snabbt kunna se vilka restauranger som kan leverera mat hem till dig. 

För att få fram vilka restauranger som erbjuder tjänsten trycker du bara på knappen överst på kartan där det, lämpligt nog, står ”Hemkörning”. Det finns även ”Avhämtning” som alternativ vilket också kan vara bra att veta då man bör minska sina sociala kontakter och inte vill äta på plats i restaurangen.

Du kan inte beställa direkt via Google maps, men den pekar dig i rätt riktning.