https://www.mobil.se/nyheter/google-minskar-ned-pa-antalet-notifieringar-i-android
568110
Nyheter
Mindre trams i flödet

Google minskar ned på antalet notifieringar i Android

En telefon som plingar konstant och som hela tiden levererar notifieringar kan upplevas som påfrestande. Det vill Google ändra på.

Notifieringar kan ibland bli irriterande och påträngande. Framför allt när de känns onödiga eller ointressanta. Det här har Google insett och nu vill man därför dra sitt strå till stacken när det handlar om att minska mängden notifieringar. Ja, så tycks det i alla fall vara. För nu har Google nämligen slutat informera Androidanvändarna om att en app har blivit uppdaterad. Och visst, det kan man ju förstå. 2020 borde man kunna utgå ifrån att en app som uppdateras också blir uppdaterad förr eller senare. Informationen är onekligen aningen överflödig. 

De första uppgifterna om att notifieringen tycks ha försvunnit kom redan i november, och efter det tycks Google ha experimenterat lite med saken fram och tillbaka för att sedan välja att plocka bort upplysningarna helt och hållet. Den som vill hålla koll på vilka appar som har blivit uppdaterade får nu gå in i Playbutiken och kika. 

Ämnen