Kameror och dörrklocka

Google Nest uppdaterar kamerafamiljen

Googles dotterbolag Nest har uppdaterat hela kamerafamiljen.

Publicerad Uppdaterad

Sedan Google köpte smarta hemmet-företaget Nest har man integrerat deras produkter framför allt med Googles smarta högtalare, som numera också heter Nest, och Google-assistenten. Ett annat stort område för Nest är övervakningskameror, och nu har man gjort en total uppdatering av produktutbudet för dessa.

Det rör sig om fyra produkter: Nest Doorbell, Nest Cam, Nest Cam with Floodlight och Nest Cam Indoor.

Nest Doorbell är den nya dörrklockan, som nu är designad för att vara 100 procent kompatibel med alla hem. Det innebär att den kan drivas på befintlig elinstallation eller batteri. Du kan också välja ringsignal på klockan. Priset är 2200 kr.

Nest Cam är baskameran, som kan användas både inomhus och utomhus med fästen för fasad eller bordsställ. Den kan drivas kopplad direkt till elnätet eller med batteri och har IP-klass 54 för att tåla regn. Tillbehör är bland annat allväderssladd och stöldsäkert fäste. Priset är 2300 kr.

Nest Cam Floodlight är en Nest Cam med tillhörande strålkastare som tänds när rörelser upptäcks. Priset är 3450 kr. Nest Cam indoor slutligen är Nests billigaste modell med ett pris på 1050 kronor. Som namnet antyder är den tänkt enbart för inomhusbruk.

Nest har jobbat med kamerornas artificiella intelligens, och de kan nu känna igen människor, bilar, hundar, katter och paket. Kamerorna ska bara gå igång och börja filma när de detekterar relevanta rörelser, och AI:n garanterar att de inte går igång bara av att grenarna på ett träd rör sig eller en fågel flyger förbi, och strålkastarna tänds inte bara för att en bil kör förbi ute på gatan. Detekteringsalgoritmerna använder dubbelt så många pixel och dubbla antalet bilder per sekund för att göra sina beräkningar jämfört med förra generationen, och de kan detektera flera händelser och föremål samtidigt.

Alla kamerorna styrs via Google Home-appen, och du kan även använda Nests smarta displayer. Alla börjar säljas den 24 augusti utom Nest Cam Floodlight som börjar säljas senare.