Dina appar visas

Google Now öppnar för tredjepartsappar

Ett utvecklingskit kommer att släppas där alla dina appar kan få tillgång till Google Now.

Publicerad Uppdaterad

Enligt en rapport från The Next Web så kommer Google Now att erbjuda ett öppet API (Application Program Interface) för att apputvecklare ska kunna knyta sina appar till tjänsten. Uttalandet ska ha kommit från Aparna Chennapragada, chef för produkthantering på Google. När tredjepartsappar ställs i konkurrens med Googles egna tjänster på Google Now så ska personliga användarmönster avgöra vilken apps information som visas.

Tidigare i år öppnade Google upp tjänsten för 40 utvecklare i ett pilotprogram, men det var alltså då inte öppet för vem som helst att implementera stöd för Google Now. Tjänsten kommer efter att API:et har släppts inte längre att vara begränsat till det urval som Google ger tummen upp till. Exakt när Google Now öppnas upp på detta sätt berättade dock inte Chennapragada.

Hon berättade dock om hur Google Now avgör vilken information som ska visas. Google gav tusentals användare tillgång till en applikation där Google flera gånger per dag frågade frågade vad de skulle behöva vid just det tillfället. I slutändan gav det resultat som ledde utvecklingen av Google Now. Personliga erfarenheter spelar också fortfarande en roll för hur tjänsten utvecklas.