Konkurrent till Siri

Google Now ute nu till Ios

Google Now har precis släppts till Ios i form av en uppdatering av Google Sök-appen.

Publicerad Uppdaterad

Google Now, sökjättens digitala assistent, släpptes till Android för snart ett år sedan.

Apple har sedan länge haft sin egen motsvarighet, Siri. Men nu har alltså Siri fått konkurrens på hemmaplan, då Google Now kommit till Iphone och Ipad i form av en uppdatering av appen Google Sök. 

Vad tjänsten Google Now gör är att hålla reda på dina Goolge-sökningar, var du befinner dig och annan data om dig. Sedan presenterar Google Now information för dig som är relevant utifrån dessa kriterier. Detta kan handla om allt från sportresultat och  väderrapporter, till realtidsinformation om avgångar i kollektivtrafiken. Denna information visas upp i form av olika kort när du startar appen.

I slutet av förra året utsågs Google Now till "Årets innovation" av den amerikanska tidskriften Popular Science.

Skiljer sig mot Android-versionen

Den version av Google Now som släppts till Ios skiljer sig dock en del från Android-motsvarigheten. Google Now till Android är djupare integrerat med operativsystemet, och kan exempelvis visa upp information direkt i notisfältet på din Android-enhet, något som du inte kommer att se i Ios-versionen. 

Du kommer inte heller ha alla typer av kort på din Iphone som du kan se i en Android-lur. Bland annat går Ios-användare miste om Google Now-kort som visar upp boardingkort, konserter och Googles aktivitetssammanställning.

Förutom Google Now bjuder också uppdateringen på en förbättring av Googles röstsökstjänst till Ios. Enligt Google ska bland annat röstigenkänningen ha gjorts bättre, och appen ska nu kunna läsa upp svar till dig när du har ställt telefonen fråga.

Källa