https://www.mobil.se/nyheter/google-p-st-s-vara-p-v-g-att-k-pa-htc
563951
Nyheter
En ljusglimt i mörkret

Google påstås vara på väg att köpa HTC

HTC har inte haft det lätt på mobilsidan under de senaste åren. Och nu har aktien rasat ytterligare, efter att bolaget redovisat en störtdykning i försäljningen för augusti månad. Samtidigt meddelar lokala medier i Sydkorea att självaste Google kan vara på väg att köpa HTC.

Nej, det vill sig inte för HTC på mobilsidan. Trots fina recensioner så verkar inte konsumenterna intresserade av den taiwanesiska smartphonejättens produkter. Och inte heller nya U11 tycks ha gjort tricket. Under torsdagsmorgonen störtdök nämligen HTC-aktien efter att man rapporterat en minskad försäljning med 54 procent under augusti månad. Men ingen mindre än IT-jätten Google sägs nu föra diskussioner om ett eventuellt köp av HTC, eller åtminstone delar av verksamheten. 

Långt gångna diskussioner

Det är publikationen China Times som hävdar att diskussionerna med Google rörande ett uppköp av mobilverksamheten ska ha pågått under lång tid. Det ska framför allt vara forsknings- och utvecklingsverksamheten på smartphonesidan som Google är intresserade av. Google har tidigare använt HTC som underleverantör av både Pixel-telefonerna och ett antal Nexus-enheter.

Inget är bekräftat

Eftersom varken Google eller HTC bekräftat att några diskussioner förs, så är det förstås vettigt att ta uppgifterna med en rejäl nypa salt. Men givet tidigare samarbeten på mobilsidan mellan de två företagen, så vore det ändå inte någon jättelik skräll om en affär blev verklighet. Nyligen kom uppgifter om att HTC står i begrepp att knoppa av sin VR-verksamhet från resten av företaget, något som sannolikt fortfarande är aktuellt. 

Ämnen