https://www.mobil.se/nyheter/google-play-b-rjar-med-paypal-betalningar
556346
Nyheter
Men inte i Sverige - ännu

Google Play börjar med Paypal-betalningar

Nu kan du använda Paypal för att betala för Play-appar. Men än så länge fungerar den nya betalfunktionen inte i Sverige.

Google har precis börjat rulla ut en stor uppdatering av sin appbutik Google Play.

Den största nyheten i version 4.8.19 är att det numera går att använda Paypal för att genomföra betalningar i Play-butiken. Tanken från Google är att skapa en ”friktionslös betalningsupplevelse” för användarna.

I startskedet har Google rullat ut den nya Paypal-funktionen i totalt 12 länder, däribland Finland, Japan och Tyskland. Sverige och övriga länder i Norden får dock snällt vänta på att få börja använda Paypal för att betala.

Det finns också en annan stor begränsning: I nuläget kan du bara använda Paypal för att betala för appar, spel, böcker och annat digitalt innehåll. Vill du inhandla hårdvara i form av en ny telefon eller Google Chromecast måste du fortfarande använda den traditionella betalningsmetoden, det vill säga ett kontokort eller liknande som kopplats till Google Wallet.

Nya Google Play har större knappar än tidigare versionen. Vänster: Äldre version av Google Play. Mitten och höger: Uppdaterade Google Play.

Bland andra nyheter i version 4.8.19 av Google Play märks att gränssnittet har fått större knappar, samt att dialogrutan som visar vilka rättigheter en app begär har komprimerats.

Ny, mer komprimerad dialogruta som visar rättigheterna som apparna begär. Till vänster: Gamla Google Play. I mitten och höger: Nya Play-butiken.

Ämnen